"Elmalı Güllaç" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 24 Mart 2013 Pazar günü saat 04:37 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.
Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 6 adet güllaç yaprağı
- 1 su bardağı ceviz
- 3 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 su bardağı şeker
Elmalı Güllaç Tarifi
- Rendelediğiniz elmaları yarım su bardağı şekerle ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyin.
- Sütü kaynatın. İçine şekeri ekleyin ve kenarlı bir tepsiye dökün. Güllaç yaprağını tek tek batırıp yumuşatın.
- Yumuşayan güllacı bir komposto kasesinin içine alın. Elmalı içten 1 kaşık koyun. Bohça gibi sarın. Servis tabağına ters çevirin.
- Bütün güllaçlara aynı işlemi yapın. Kalan sütü ısıtıp üstüne dökün.
- Narla süsleyerek servis yapın.
Benzer Elmalı Güllaç tarifi,Elmalı Güllaç yapımı Tarifleri
"Elmalı Güllaç" Hakkında 0 yorum. Sende Yorum Gönder
"Elmalı Güllaç" Hakkında Yorum Gönder