Elmalı Güllaç

"Elmalı Güllaç" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 24 Mart 2013 Pazar günü saat 04:37 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 6 adet güllaç yaprağı
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı şeker

Elmalı Güllaç Tarifi

  • Rendelediğiniz elmaları yarım su bardağı şekerle ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyin.
  • Sütü kaynatın. İçine şekeri ekleyin ve kenarlı bir tepsiye dökün. Güllaç yaprağını tek tek batırıp yumuşatın.
  • Yumuşayan güllacı bir komposto kasesinin içine alın. Elmalı içten 1 kaşık koyun. Bohça gibi sarın. Servis tabağına ters çevirin.
  • Bütün güllaçlara aynı işlemi yapın. Kalan sütü ısıtıp üstüne dökün.
  • Narla süsleyerek servis yapın.

"Elmalı Güllaç" Hakkında 0 yorum. Sende Yorum Gönder

"Elmalı Güllaç" Hakkında Yorum Gönder

onceki sonraki