Haşhaşlı Revani için Malzemeler;
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Haşhaşlı Revani şerbeti için;
- •2 su bardağı toz şeker
- •2 su bardağı su
- •Birkaç damla limon suyu
Haşhaşlı Revani Tarifi
- Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın.
- .Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 çırpın.
- .Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın
- Kuru malzemeleri de ekleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştırın.
- Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın.
- 170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin.
- Fırndan aldıktan sonra biraz ılımasını bekleyin ve dilimlere kesin.
- Şerbeti ilave edin ve tatlıyı 3-4 saat dinlendirip krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Unutmayınız en iyi aşçı sizsiniz ...
"Haşhaşlı Revani" Hakkında 0 yorum. Sende Yorum Gönder
"Haşhaşlı Revani" Hakkında Yorum Gönder