Haşhaşlı Revani

"Haşhaşlı Revani" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 17 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat 05:06 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.

Haşhaşlı Revani için Malzemeler;

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Haşhaşlı Revani şerbeti için;

  • •2 su bardağı toz şeker
  • •2 su bardağı su
  • •Birkaç damla limon suyu

Haşhaşlı Revani Tarifi

  • Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın.
  • .Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 çırpın.
  • .Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın
  • Kuru malzemeleri de ekleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştırın.
  • Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın.
  • 170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin.
  • Fırndan aldıktan sonra biraz ılımasını bekleyin ve dilimlere kesin.
  • Şerbeti ilave edin ve tatlıyı 3-4 saat dinlendirip krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Unutmayınız en iyi aşçı sizsiniz ...

"Haşhaşlı Revani" Hakkında 0 yorum. Sende Yorum Gönder

"Haşhaşlı Revani" Hakkında Yorum Gönder

onceki sonraki