Uludağ Pastası

"Uludağ Pastası" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 23 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 03:42 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.



Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıcak süt

Üzerine dökmek için

  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta akı




Hazırlanışı:


Margarini eritip,ılıtarak yumurtalara ekleyelim.Karıştırarak bütünleşmelerini sağlayalım.Unu ve pirinç ununu ilave ettikten sonra kakao ve kabarma tozunu da koyalım.Hepsini harmanlayalım ve çırpma işlemini gerçekleştireceğimiz kaba alalım.Mikserle yada çırpma teliyle hamuru savurarak karıştıralım.Kalıbımızı margarinle yağlayıp taban ve kenar kısımlarına hafifçe şeker serpiştirelim.Hazırladığımız hamuru kaba boşaltalım ve önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında pastamızı 40-45 dakika civarında pişirelim.Kalıbı fırından aldıktan sonra ıslak bir bez üzerinde 15 dakika bekletelim.Kalıbı ters çevirip servis tabağımıza pastayı çıkaralım.Üzerine 1 bardak sıcak sütü gezdirelim.Ayrı bir kaba yumurta akını alarak mikserle hızını ağır ağır arttırarak kar haline getirelim.Yumurta akına şekeri az az ekleyip karıştırmaya devam edelim.Oluşan beyaz kremayı iyice soğuttuğumuz pastanın üzerine dökelim.Kremanın pasta üzerindeki şeklini hiç ellemeden direk buzdolabında koyalım.1-2 saat sonra pastamız servise hazır.
Afiyet olsun














"Uludağ Pastası" Hakkında 0 yorum. Sende Yorum Gönder

"Uludağ Pastası" Hakkında Yorum Gönder

onceki sonraki