Klasik Ev Baklavası

"Klasik Ev Baklavası" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 16 Ağustos 2013 Cuma günü saat 05:18 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.

Klasik Ev Baklavası 
 Malzemeler: 

 Şerbeti: 5 su bardağı şeker, 
3,5 su bardağı su, 
yarım limonun suyu. 

Hamuru: 

4 su bardağı un,
1 su bardağı ılık süt, 
1 paket kabartma tozu, 
100g erimiş tereyağı,
1 yumurta. 
İçi: 
250 g dövülmüş ceviz 
Ayrıca: 
3 paket buğday nişastası (toplam 500g), 
150g eritilmiş kızgın tereyağı. 

Hazırlanışı: 

Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üst üste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). Böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.

"Klasik Ev Baklavası" Hakkında 0 yorum. Sende Yorum Gönder

"Klasik Ev Baklavası" Hakkında Yorum Gönder

onceki sonraki