Şekerpare Tatlısı

"Şekerpare Tatlısı" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 6 Ağustos 2013 Salı günü saat 05:14 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.



Şekerpare 
Malzemeler;
Şekerpare için: 
1 paket margarin oda sıcaklığında, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu. Şerbeti için: 3su bardağı şeker, 4 su bardağı su, yarım limonun suyu. Üzerlerine: Fındık içi 





Şekerparelerin hazırlanması: 

1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin) Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. 

Şerbetin hazırlanması: 

3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın. Ateşten alıp ılıtın. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin. 

"Şekerpare Tatlısı" Hakkında 0 yorum. Sende Yorum Gönder

"Şekerpare Tatlısı" Hakkında Yorum Gönder

onceki sonraki