Ayva Tatlısı

"Ayva Tatlısı" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 6 Aralık 2013 Cuma günü saat 10:03 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.




Ayva tatlısının yapılışında kullanılan malzemeler ;

  • ·       1 kilogram ağırlığında ayva,
  • ·       700 gram kadar toz şeker ve kaymak.




Ayva tatlısının yapılışı şu şekildedir:

Öncelikli olarak ayva sayısını belirlemeliyiz. Daha sonra saydığımız ayvaların bıçak yardımı ile içlerini oyarak çekirdeklerini içlerinden çıkartalım. Ancak çıkarttığımız çekirdekleri atmayalım. Çünkü çıkardığımız çekirdekler tatlı pişerken tatlının renginin koyulaşmasını sağlayacaktır. İçini oyduğumuz her ayvanın içerisine 1'er bardak toz şeker ilave edelim. Daha sonra bir tencereye bir miktar su koyarak ayvaları tencerenin içerisine koyalım. Tencereye yerleştirdiğimiz  ayvaları yüksek ateşte ayvaların renginin  bordo olmasına kadar pişirelim.Ancak ateşin şiddetinin fazla olmasına dikkat edelim. Ayvalar bordo yengini aldıktan sonra ayva tatlımız hazır hale gelecektir. Tatlımızı servis ederken üzerine kaymakta ilave edebiliriz.

Afiyet Olsun.

"Ayva Tatlısı" Hakkında 0 yorum. Sende Yorum Gönder

"Ayva Tatlısı" Hakkında Yorum Gönder

onceki sonraki