Ayva tatlısının yapılışında kullanılan
malzemeler ;
- ·
1 kilogram ağırlığında ayva,
- ·
700 gram kadar toz şeker ve kaymak.
Ayva
tatlısının yapılışı şu şekildedir:
Öncelikli olarak ayva sayısını belirlemeliyiz. Daha
sonra saydığımız ayvaların bıçak yardımı ile içlerini oyarak çekirdeklerini
içlerinden çıkartalım. Ancak çıkarttığımız çekirdekleri atmayalım. Çünkü
çıkardığımız çekirdekler tatlı pişerken tatlının renginin koyulaşmasını
sağlayacaktır. İçini oyduğumuz her ayvanın içerisine 1'er bardak toz şeker
ilave edelim. Daha sonra bir tencereye bir miktar su koyarak ayvaları
tencerenin içerisine koyalım. Tencereye yerleştirdiğimiz ayvaları yüksek ateşte ayvaların renginin bordo olmasına kadar pişirelim.Ancak ateşin
şiddetinin fazla olmasına dikkat edelim. Ayvalar bordo yengini aldıktan sonra
ayva tatlımız hazır hale gelecektir. Tatlımızı servis
ederken üzerine kaymakta ilave edebiliriz.
Afiyet Olsun.
Benzer ayva tatlısı,tatlı Tarifleri
"Ayva Tatlısı" Hakkında 0 yorum. Sende Yorum Gönder
"Ayva Tatlısı" Hakkında Yorum Gönder