Ağustos 2013

Haşhaşlı Revani

"Haşhaşlı Revani" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 17 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat 05:06 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.

Haşhaşlı Revani için Malzemeler;

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Haşhaşlı Revani şerbeti için;

  • •2 su bardağı toz şeker
  • •2 su bardağı su
  • •Birkaç damla limon suyu

Haşhaşlı Revani Tarifi

  • Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın.
  • .Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 çırpın.
  • .Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın
  • Kuru malzemeleri de ekleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştırın.
  • Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın.
  • 170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin.
  • Fırndan aldıktan sonra biraz ılımasını bekleyin ve dilimlere kesin.
  • Şerbeti ilave edin ve tatlıyı 3-4 saat dinlendirip krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Unutmayınız en iyi aşçı sizsiniz ...

Klasik Ev Baklavası

"Klasik Ev Baklavası" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 16 Ağustos 2013 Cuma günü saat 05:18 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.

Klasik Ev Baklavası 
 Malzemeler: 

 Şerbeti: 5 su bardağı şeker, 
3,5 su bardağı su, 
yarım limonun suyu. 

Hamuru: 

4 su bardağı un,
1 su bardağı ılık süt, 
1 paket kabartma tozu, 
100g erimiş tereyağı,
1 yumurta. 
İçi: 
250 g dövülmüş ceviz 
Ayrıca: 
3 paket buğday nişastası (toplam 500g), 
150g eritilmiş kızgın tereyağı. 

Hazırlanışı: 

Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üst üste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). Böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.

Kalburabastı Tatlısı

"Kalburabastı Tatlısı" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 6 Ağustos 2013 Salı günü saat 05:16 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.



Kalburabastı 

Hamur malzemeleri: 

1 paket yumuşak margarin, 3 su bardağı un, 1 veya 2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta,1 paket kabartma tozu. İçine: 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Şerbet malzemeleri: 2,5 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, 1/4 limonun suyu. 


Şekerpare Tatlısı

"Şekerpare Tatlısı" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup günü saat 05:14 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.



Şekerpare 
Malzemeler;
Şekerpare için: 
1 paket margarin oda sıcaklığında, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu. Şerbeti için: 3su bardağı şeker, 4 su bardağı su, yarım limonun suyu. Üzerlerine: Fındık içi 




onceki sonraki