Pırasalı Kek Tarifi

"Pırasalı Kek Tarifi" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 9 Nisan 2013 Salı günü saat 05:44 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.


















Üzerine fındık yağını boşaltıp, çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz. Üzerine yoğurdu ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz.




Malzemeler
  • 4 Yemek Kaşığı Buğday Unu
  • 1 Su Bardağı Mısır Unu
  • 2 Adet Yumurta
  • Yarım Kilogram Pırasa
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Fındık Yağı
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Tutam Dereotu
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Tuz


Hazırlanışı :
Pırasayı ince ince doğruyoruz. Dereotunu ince kıyıyoruz. Karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz. 

Üzerine fındık yağını boşaltıp, çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz. Üzerine yoğurdu ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Doğradığımız pırasa ve dereotunu da karıştırma kabına alıyoruz. 

Pul biber, tuz ve karabiber serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Daha sonrasında mısır unu, kabartma tozunu ve buğday ununu ilave edip, karıştırıyoruz. Kek harcının kıvamına göre buğday ununu azalabilir veya arttırabilirsiniz. 

Hazırladığımız kek harcını yağlanmış yuvarlak fırın kabına boşaltıyoruz. Üzerini düzleştiriyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Kekimiz kabarıp, üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz. 

Fırından çıkan keki yaklaşık olarak 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra, kalıptan çıkartıp, dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet Olsun.!





"Pırasalı Kek Tarifi" Hakkında 0 yorum. Sende Yorum Gönder

"Pırasalı Kek Tarifi" Hakkında Yorum Gönder

onceki sonraki