Gül Tatlısı

"Gül Tatlısı" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 6 Aralık 2013 Cuma günü saat 10:12 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.



Gül tatlısının yapımında gerekli olan malzemeler şu şekildedir:  




  • 1 su bardağı sıvıyağ, 
  • 3 tane yumurta, 
  • 1 su bardağı erimiş margarin, 
  • 1 su bardağı yoğurt, 
  • 1 su bardağı irmik,  
  • Bir miktar un,
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu,
  • Ceviz, 
  • Hindistan cevizi ve fındık.


 Şerbet için gerekli malzemeler:


  • 6 su bardağı şeker,
  • 5,5 su bardağı su,
  • 2 damla limon suyu.


 Gül tatlısı şu şekilde yapılmaktadır: 

Sıvı yağı ile margarini eritelim. Soğuduktan sonra yumurtayı katalım. Kaba yoğurdu ve irmiği ekleyip 1,5 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyelim. Az az un ekleyerek hamuru yumuşatana kadar yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalayarak kopararak merdane ile bu parçaları inceltelim. Ortasına cevizin yarısını koyup uçlarından birleştirerek cevizin üzerini kapatıp gül şeklini verelim. Sonra fırına sürüp pembeleşinceye kadar bekleyelim. Piştikten sonra üzerine şerbeti ilave edip soğuttuktan sonra ortasına fındık koyup servis edebiliriz. Afiyet olsun.

"Gül Tatlısı" Hakkında 0 yorum. Sende Yorum Gönder

"Gül Tatlısı" Hakkında Yorum Gönder

sonraki