Mart 2013
Tatlı Tarifi » Mart 2013
Kepekli Bisküvi Tatlısı
"Kepekli Bisküvi Tatlısı" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 25 Mart 2013 Pazartesi günü saat 12:43 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.
Tatlı
"Tatlı" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup günü saat 12:22 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.
Tatlı Tarifi ise tatlının yapım aşamalarının kimi ustalarca kendilerine öz yöntemler kimileri ise bu ve benzeri siteler yardımı ile yapılır.
Bizim amacımız sizlere daha iyi tatlılar yapmak :)
Sizlerde kendinize özgü tarifleri bizlerle paylaşabilirsiniz.
Elmalı Güllaç
"Elmalı Güllaç" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 24 Mart 2013 Pazar günü saat 04:37 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.
Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 6 adet güllaç yaprağı
- 1 su bardağı ceviz
- 3 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 su bardağı şeker
Elmalı Güllaç Tarifi
- Rendelediğiniz elmaları yarım su bardağı şekerle ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyin.
- Sütü kaynatın. İçine şekeri ekleyin ve kenarlı bir tepsiye dökün. Güllaç yaprağını tek tek batırıp yumuşatın.
- Yumuşayan güllacı bir komposto kasesinin içine alın. Elmalı içten 1 kaşık koyun. Bohça gibi sarın. Servis tabağına ters çevirin.
- Bütün güllaçlara aynı işlemi yapın. Kalan sütü ısıtıp üstüne dökün.
- Narla süsleyerek servis yapın.
Fındıklı Sable Bisküvi
"Fındıklı Sable Bisküvi" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 23 Mart 2013 Cumartesi günü saat 18:10 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.
Malzemeler
- 10 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
- 2 çorba kaşığı margarin
- 2 adet yumurta
- 1 fiske kabartma tozu
Fındıklı Sable Bisküvi Tarifi
Un karıştırma kabına alınır. Oda sıcaklığındaki yağ, pudra şekeri, 2 yumurta sarısı ve vanilya eklenip iyice yoğrulur. Hamur 3 eşit parçaya ayrılıp nemli bez altında 15-20 dakika dinlendirilir. Merdaneyle açılıp istediğimiz bir kalıpla kesilir. Kesilen parçalar ayırdığımız yumurta aklarına batırılır. Üzerlerine fındık konulup orta ısılı fırında kurabiyeler pembeleşene dek pişirilir.Vişneli ekmek tatlısı
"Vişneli ekmek tatlısı" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup günü saat 16:44 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.
Malzemeler:
- 1 Kilo. vişne
- 1 çay fincanı toz şeker
- 2 çay fincanı su
- 2 çay fincanı. vişne suyu
- 1 paket kızarmış ekmek
- üzeri için:kaymak
Vişneli ekmek tatlısı tarifi
Öncelikle vişneleri ayıklayıp yıkayalım, çekirdeklerini çıkaralım. Orta boy bir tencereye alalım. Üzerine 1 çay fincanı vişne suyunu,1. çay fincanı şekeri,1 çay fincanı suyu ilave edip pişmeye bırakalım. Vişneler yumuşayınca ocaktan alalım.Borcama kızarmış ekmekleri dizelim,1 çay fincanı vişne suyu ile ıslatalım. Üzerine pişirdiğimiz vişne tanelerini yayalım, soğumaya, bırakalım. Soğuyunca buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletelim.
Soğuyan vişneli ekmek tatlımızı servis tabağına alalım üzerine kaymak koyarak servis edebilirsiniz. İçine sevginizi katmayı unutmayınız.
Afiyet olsun.
Kepekli Bisküvi Tatlısı
"Kepekli Bisküvi Tatlısı" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup günü saat 13:42 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.
Malzemeler
- 1 paket kepekli bisküvi
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 yumurta sarısı
- Yarım kutu krem peynir (küçük kutu)
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 limon kabuğu rendesi
- Ceviz
Kepekli Bisküvi Tatlısı Tarifi
Bisküvileri mutfak robotunda çekelim. Yağ ve tarçın ekleyip derin bir tencerede kavuralım. Diğer yanda şeker, vanilya, peynir, limon kabuğu rendesi, yumurtayı krema kıvamı alana dek karıştıralım. Yuvarlak fırın kabına bisküvi karışımının yarısını dökelim. Üzerine hazırladığımız kremayı yayalım. Onun üzerine kalan bisküvi karışımını döküp 200° fırında 20 dakika pişirelim. Soğutup servis yapalım.Afiyet Olsun...
Kolay Baklava Tarifi
"Kolay Baklava Tarifi" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup günü saat 10:40 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.
Kolay Baklava için Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt, sıvı yağ, yoğurt
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- Yarım kilo nişasta
Kolay Baklava için Tarifi
- Hepsini karıştırınız ve yoğurun
- 30 dk dinlendirin
- Ceviz büyüklüğünde parçalayınız
- Nişasta ile açınız
- 10ar 10ar yufka açın üstüne ceviz veya fındık koyun
- Daha sonra üstüne margarini eritip tepsinin üzerine dökün
- Baklava şeklinde kesiniz ve 170 180 derecelik fırında kızartınız.
- Ilık şerbeti ılık baklavanın üstüne dökün
- Afiyet bal şeker olsun.
Ağlayan Pasta
"Ağlayan Pasta" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup 21 Mart 2013 Perşembe günü saat 09:15 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.
Ağlayan pasta için Malzemelerimiz;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 4 fincan un
- 1 adet vanilya, krem şanti, çikolata sosu ve kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakaoo
Ağlayan Pasta tarifi;
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpınız.
- Malzamemizde bulunan sütü ekleyiniz.
- Un, vanilya, kakaoo ve kabartma tozunu ekliyoruz
- Uzun borcama döküp 180 derecelik fırında 30 - 40 dk pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra kek ılıkken bir su bardağı süt ile ıslatınız
- Kekimiz soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine döküp onun üzerinede çikolata sosu döküp servis yapınız.
- Afiyet bal şeker olsun.
Vişneli irmik tatlısı
"Vişneli irmik tatlısı" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup günü saat 08:14 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.
Vişneli irmik Tatlısı için Malzemelerimiz;
- 1 kg süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı şeker
- 50 gram margarin
- 1 paket vanilya
- İsteğe göre
- Hindistan cevizi
- Vişneli Sos İçin :
- 2 bardak vişne suyu
- 2 kaşık nişasta
- 2-3 kaşık şeker
Vişneli irmik tatlı tarifi;
- Sütü tenceremize alıp üzerine irmik ve şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
- İyice piştikten sonra indirmeye yakın margarin ve vanilyayı ekleyip altını kapatalım. Islattığımız borcama döküp soğuması için kenara bırakalım.
- Bir yandan da 2 bardak vişne suyunu başka tencereye alıp üzerine 2 kaşık nişasta ve şekerini de ekleyip koyu kıvama gelene kadar pişirelim.
- Koyulaşınca irmiğin üzerine döküp soğumasını bekleyelim. ve vişneli irmik tatlımız hazır.
- İsteğe göre üzerine hindistan cevizi vsvs. döküp servis yapabilirsiniz.
- Afiyet bal şeker olsun.
Unutmayınız en iyi aşçı sizsiniz ...
Kabarık Kek
"Kabarık Kek" yazısı tatlı tarifleri yazısı olup günü saat 07:57 sıralarında Recep Hakverdi tarafından yazılmıştır.
Belkide hepimizin çok iyi bildiği bir kek veya tatlı tarifi ile sitemizin ilk tarifini yazıyorum.
Kabarık Kek tarifi için kullanacağımız Malzemelerimiz;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kabarık Kek Tarifi;
- Yumurtaları ve şekeri 5 veya 6 dakika krema kıvamına gelene kadar hep aynı yönde çırpın.
- Ardından ilk önce su ve sıvı yağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Daha sonra da elimizde bulunan un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Yağlanmış keki kalıbımıza dökelim.
- Kek hamuru biraz sıvı oluyor merak etmeyin pişecektir.
- Fırında 175 dereceye ayarlayarak 45 dakika pişirin.
- 30 dakika boyunca kesinlikle fırının kapağını açmayın camdan bakınmakla yetinin.
- Orjinal tarifte su var ben bir çay bardağı su bir çay bardağı portakal suyu ve biraz kabuğu ekledim bu keke.
- Siz de istediğiniz malzemeyi ek olarak ekleye bilirsiniz.
- ve kabarık kek hazır afiyet bal şeker olsun. :-))